Proiecte realizate prin inițiativă cetățenească

Interakt – muzeu pentru copii

Aprobat

Categorie
CULTURĂ
Initiator
Ostafe Madalina
Durata estimata
12 luni
Buget estimat
50.000 euro

Distribuie proiectul

Facebook
Twitter

Descrierea proiectului

Scopul propunerii noastre: realizarea unui muzeu interactiv pentru copii, un spatiu unde sa poata veni si invata sau aplica cunostintele avute prin experiementare.
In ideea de fata ne-am inspirat dintr-o serie de astfel de proiecte de succes din diferite tari, mai jos prezentand doua dintre acestea:
- Hellenic Children Museum din Atena, Grecia
- Oraselul Cunoasterii din Bucuresti, Romania
Pentru proiectul de fata va fi nevoie de un spatiu cu o suprafata de min. 400 mp, in cadrul caruia sa fie dispuse diferite zone de interes - joc cu apa, energie electrica, corpul uman, jocuri senzoriale, club de lectura etc. Fiecare zonă sa aiba grupate laboratoare pentru experimente din domenile: fizică, matematică, logică, ecologie, biologie etc. În acest fel noțiuni abstracte pot fi înțelese mai ușor de către oricine.
Spatiu ar fi util sa cuprinda:
- suprafata pentru experimente
- spatiu ateliere
- spatiu de relaxare adulti
- spatiu receptie si vanzare suveniruri si jocuri

Jocurile ar trebui sa le permita copiilor sa observe, auda, miroase, pipăie și descoperi gustul distracției, gustul științei! Isi vor dezvolta motricitatea și gândirea.

Intregul concept realizat in Bucuresti (similar celui din Atena), fiind ambele concepte cu zone modulare, ce pot si adaptate si amenajate treptat se poate gasi descris aici: https://gokid.ro/primul-muzeu-interactiv-pentru-copii-oraselul-cunoasterii/

Suma propusa la bugetul participativ, si anume maxim 50.000 de euro, este o suma cu care se poate incepe a fi amenajat, in cazul in care se identifica de catre Primaria Craiova un spatiu pentru acest concept. Ulterior in parteneriat public-privat se poate construi pe conceptul de solidaritate la nivel local, astfel incat fiecare persoana sa poate contribui cu ce poate, de la materiale de constructie, la sume de bani, la timp alocat pentru renovare etc. Tot pe principiul voluntariatului am dori sa se asigure si anumite activitati in muzeu, precum atelierele pentru copii. Copiii ne aduc tot timpul impreuna asa ca acesta ar putea fi un test de solidaritate la nivel local, construind impreuna (institutii publice, ONG-uri, societati private, cetateni) un spatiu pentru copii comunitatii noastre. Investind in copii, investesti in viitor.
Invatare prin joaca, invatare de placere!

Beneficiarii proiectului

- copii din comunitate, cu varste cuprinse intre 2 si 14 ani

Localizarea proiectului

Implicarea initiatorului in proiect

Asociatia in care sunt implicata (ANDCTR) se poate implica cu voluntari atat in etapa de realizare a muzeului, cat si ulterior in gestionarea atelierelor si a altor activitati necesare. Avem o vasta experienta in proiecte pentru copii, precum si parteneri puternici care ar putea aduce plus valoare acestui concept.

Prin accesarea site-ului nostru sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor, ceea ce ne permite să ne analizăm preferințele și să vă propunem servicii personalizate adaptate nevoilor dumneavoastră.

Modifica setarile