Proiecte realizate prin inițiativă cetățenească

Detectarea locurilor de parcare disponibile, folosind o aplicație mobilă – 541 VOTURI

Aprobat

Categorie
DIGITALIZARE
Initiator
Teodorescu Cosmin
Durata estimata
6 luni
Buget estimat
40.000 euro

Distribuie proiectul

Facebook
Twitter

Descrierea proiectului

În toate marile orașe s-a demonstrat că în zona centrală șoferii pierd cel mai mult timp pentru a găsi un loc de parcare. Această căutare înseamnă trafic aglomerat, poluare crescută, timp pierdut și bani cheltuiți. De aceea, un sistem care să arate unde se află cel mai apropiat loc de parcare ar îmbunătăți mult situația traficului din zona centrală a Craiovei.

Drept urmare, vă propun ca în zona centrală să implementăm un sistem de monitorizare al locurilor de parcare și identificarea celor libere în timp real. Iar prin intermediul unei aplicații instalate pe telefonul mobil orice cetățean aflat în zona centrală poate găsi cel mai apropiat loc liber de parcare.

Ca soluție tehnică se pot folosi senzori inserați în asfalt, aceștia detectează dacă un loc de parcare este ocupat sau nu. Senzorii comunică cu o aplicație specifică parcărilor inteligente, iar în timp real se poate detecta cel mai apropiat loc liber de parcare.

Acest sistem se folosește deja cu succes în mai multe orașe europene, dar și în România.

Beneficiarii proiectului

Toți locuitorii din Craiova

Localizarea proiectului

Implicarea initiatorului in proiect

Voluntariat

Prin accesarea site-ului nostru sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor, ceea ce ne permite să ne analizăm preferințele și să vă propunem servicii personalizate adaptate nevoilor dumneavoastră.

Modifica setarile