Proiecte realizate prin inițiativă cetățenească

ARMONIZAREA STILISTICĂ A ZONEI PIETONALE CENTRALE A CRAIOVEI, PRIN UNIFORMIZAREA TIPULUI CORPURILOR DE ILUMINAT STRADAL

Aprobat

Categorie
AMENAJARE SPAŢII PUBLICE
Initiator
Emil Marian GRIGORE
Durata estimata
10 luni
Buget estimat
35.000 euro

Distribuie proiectul

Facebook
Twitter

Descrierea proiectului

EXPUNEREA PROBLEMEI
✅Succesul proiectului Centrul Vechi se datorează, printre altele, inspiratei alegeri a modelului Stâlpilor de Iluminat Stradal Vintage (SIS-V).
✅Zona Pietonală Centrală, înglobează Centrul Vechi, cu care constituie un tot unitar din punct de vedere funcțional, însă nu se limitează la acesta, ci se continuă cu zona străzilor UNIRII, Madona Dudu și Piața și Prefecturii. De fapt, împreună formează un fermecător mall în aer liber cu o suprafață de peste 17Ha, la sol, cea mai mare suprafață pietonală compactă în România.
Fiind realizată în 2 perioade diferite, ZPC are mobilier stradal realizat în stil diferit.
SCOPUL PROIECTULUI
✅Proiectul propune încercarea de armonizare și unificare stilistică a întregii Zone Pietonale Centrale, prin înlocuirea stâlpilor de iluminat stradal moderne SIS-M, care sunt amplasați în centrul pietonal nou din zona str. Unirii, cu SIS-V, identici cu cei amplasati în Centrul Vechi și pe Str. A.I. Cuza.
Practic se propune :
✅Înlocuirea celor 15 SIS-M, amplasați la depărtare de aproximativ 10m între ei, prin 8 SIS-V, amplasați la câte 20m între ei, ca și cei din Centrul Vechi. Stâlpii noi vor fi amplasați exact în locul celor vechi, nemaifiind necesare schimbarea traseelor și punctelor de alimentare electrică.
✅Similar, înlocuirea celor 22 de SIS-M din porțiunea Str.Lipscani continuată cu Str.Madona Dudu, amplasați tot la câte 10m, cu 11 SIS-V.
✅Înlocuirea ultimilor 11 SIS-M aflate pe una din laturile Str.Teodor Aman, distanțați la câte 10m, cu un număr de 6 SIS-V, distanțați la 20m, ca și în Centrul Vechi.
OBSERVAȚII ECONOMICE
✅OBSERVAȚIA 1: Cei 48 de Stâlpi de Iluminat Stradal ce vor fi înlocuiți vor putea fi amplasați în alte zone ale Craiovei, unde pot fi încadrate stilistic, cum ar fi cartierele noi, sau revalorificați prin vânzare.
✅OBSERVAȚIA 2: Cu ocazia înlocuirii SIS, vor putea fi inlocuite becurile clasice, prin becuri economice tip LED.
✅OBSERVAȚIA 3: În total vor fi aprovizionați 21 SIS-V. Dacă prețul unitar obținut pentru un SIS-V va fi de aproximativ 1000€/buc, așa cum a rezultat din prețurile de catalog a unor stâlpi de iluminat similari identificați prin căutare pe internet, rezultă o sumă de 21000€ pentru toți cei 21 SIS-V.
✅OBSERVAȚIA 4: Manopera pentru înlocuirea SIS nu este mare, având în vedere faptul că traseul și alimentarea electrică sunt nemodificate. Ea poate fi făcută fie în regie proprie fie de firme specializate, cu costuri minime.
✅OBSERVAȚIA 5: Se pot lua în considerație și economiile realizate prin reducerea cheltuielilor de mentenanță datorate uniformizării modelului SIS.

Beneficiarii proiectului

Locuitorii Craiovei.
Vizitatorii și turiștii.
Primăria și întreprinzătorii.

Localizarea proiectului

Implicarea initiatorului in proiect

Asistență în toate etapele implementării.

Prin accesarea site-ului nostru sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor, ceea ce ne permite să ne analizăm preferințele și să vă propunem servicii personalizate adaptate nevoilor dumneavoastră.

Modifica setarile