Proiecte realizate prin inițiativă cetățenească

Aplicație pentru telefonul mobil tip Ghid Turistic Text&Audio-CRAIOVA

Aprobat

Categorie
DIGITALIZARE
Initiator
Emil Marian GRIGORE
Durata estimata
12 luni
Buget estimat
45.000 euro

Distribuie proiectul

Facebook
Twitter

Descrierea proiectului

INTRODUCERE
🔵Centrul Vechi, Muzeul de Artă-Palatul Jan Mihail, Parcul Romanescu, Grădina Botanică, cele 3 secții ale Muzeului Olteniei, Teatrul Național, Universitățile, Palatul Administrativ, Primăria, Casa Albă, Stadionul&Sala Sporturilor, Parcul Tineretului cu Water Park, Mânăstirea Coșuna și Castrul Pelendava, Mânăstirea Jitianu, frumoasele biserici din centru- Mântuleasa, Sf. Ilie, Sf. Treime, Mitropolia Sf. Dumitru, Biserica Catolică Sf. Anton, sunt doar câteva dintre atracţiile Craiovei, din păcate insuficient promovate și puse în valoare.
🔵Multe dintre orașele din străinătate și câteva din România utilizează deja cu succes aplicații digitale cu rol de ghid turistic, în folosul vizitatorilor, turiștilor și comunităților locale și pentru mai buna cunoaștere și promovare a zonelor respective.

SCOPUL PROIECTULUI
🔵Proiectul de față propune realizarea unui ghid turistic text și audio al Craiovei, sub forma unei aplicații digitale pentru telefoane mobile/ tablete dotate cu sistem de operare Android.
🔵Aplicația va călăuzi utilizatorul prin fața celor mai importante obiective turistice din Craiova dar și în interiorul unora dintre ele, prin voce text imagini și clipuri despre exponatele aflate în interior.
DESCRIEREA APLICAȚIEI
🔵Aplicația va fi disponibilă gratuit, se va putea numi „CiTy TOUR Craiova” și va oferi craiovenilor/turiştilor, un ghid text&audio al orașului. Ea va putea fi descărcată din Magazin Play.
Mod de utilizare a aplicației:
🎶 Utilizatorul instalează, gratuit, aplicația din Magazin Play.
🎶 Telefonul va avea activată funcția de localizare.
🎶 Din acest moment, utilizatorul deschide aplicația își alege unul din traseele prestabilite și, urmărind harta digitală a aplicației sau cea în format clasic pe care o găsește, gratis, în punctul de plecare al tuturor traseelor, este ghidat printre obiective.
🎶 În momentul atingerii punctelor de interes predefinite, ghidul audio pornește automat, astfel că informațiile despre obiectivele întâlnite pe traseu sunt ușor accesibile.
🎶 Aplicația poate fi setată în orice moment fie ca ghid text fie ca ghidul audio.
🎶 Informațiile în formatul text/audio pot fi reluate cu ajutorul unui buton „play” vizibil în permanență pe displayul telefonului/tabletei.
🎶 Ghidul va avea posibilitatea de selectare a prezentării în LIMBA ROM NĂ și în LIMBA ENGLEZĂ.
🎶Aplicația „CiTy TOUR Craiova” va fi însoțită de harta traseelor în format digital dar și în format tipărit disponibil gratuit în punctul de pornire și reîntoarcere a traseelor.
🎶Aplicatia City Tour Craiova va primi update-uri periodice.

Trasee propuse:
🔵AudioGhidul turistic al Craiovei va fi o aplicație deschisă în privința traseelor, formei și conținutului informațiilor, putând fi dezvoltată și actualizată continuu.
🔵Au fost imaginate 4 trasee turistice care să includă cele mai importante obiective turistice din zona centrală. Ideea a fost ca fiecare din aceste trasee să poată fi parcurse de către oricine la pas, cu posibilitatea de oprire sau vizitare, la alegere, a oricărui obiectiv de pe traseu. De aceea, lungimea fiecărui traseu propus va fi de aproximativ 3,5 Km, acestea putând fi parcurse ușor, în doar 3 sau 4 ore, incluzând vizitarea obiectivelor și mici opriri pentru o gustare sau o citronadă.
🔵Toate traseele imaginate vor porni și se vor întoarce în Piața MIHAI VITEAZUL astfel:
👣🚶‍♂️TRASEUL#1(2 Km, Fig1):
PIAȚA PREFECTURII, Str UNIRII până la Hotel MINERVA, Str. Kgălniceanu până la BIBLIOTECA AMAN, Str. Nicolaescu -Plopșor până la BISERICA Sf. ILIE, Str. LIPSCANI până la PIAȚA BUZEȘTI din CENTRUL VECHI, Str. Buzești și Panait Moșoiu până la interecția cu STR. A.I. CUZA, UNIVERSITATEA, TEATRUL NAȚIONAL și PIAȚA SHEAKESPEARE, PRIMĂRIA, CASA ALBĂ, ENGLISH PARK, vizită la MUZEUL DE ARTĂ și întoarcere în locul de pornire, Piața MIHAI VITEAZUL.
👣🚶‍TRASEUL#2(3,6Km, Fig2):
Piața Prefecturii cu PALATUL PREFECTURII, fântâna arteziană și PĂRCULEȚUL MIHAI VITEAZUL, BISERICA SF. TREIME, Str. Popa Șapcă, MUZEUL OLTENIEI cu Secția de ȘTINȚELE NATURII și PLANETARIUL, OPERA ROM NĂ, LICEUL CAROL I și ELENA CUZA, Str. Mihai Viteazul, FACULTATEA și Campusul de la AGRONOMIE, GRĂDINIȚA MIHAI BRAVU, Str. Iancu Jianu cu CASA GLOGOVEANU (Tribunalul), vizitarea GRĂDINII BOTANICE cu F NT NA JIANU, eventual SERELE și OBSERVATORUL dacă programul permite, apoi revenirea pe traseul Cal. SEVERINULUI, VALEA VLĂICII, Str. UNIRII, Biserica Catolică SF. ANTON, PALATUL JAN MIHAIL (MUZEUL DE ARTĂ) și revenirea în punctul de plecare, PIAȚA PREFECTURII.
👣🚶‍♂TRASEUL#3(3,1Km, Fig3):
Piața PREFECTURII, STR. UNIRII pînă la Str. LIPSCANI, Str. Madona Dudu, cu opriri la MUZEUL OLTENIEI SECȚIA DE ISTORIE și BISERICA MADONA DUDU, Str. Matei Basarab, PIAȚĂ VECHE, CASA BĂNIEI și SECȚIA DE ETNOGRAFIE a Muzeului OLTENIEI, BISERICA METROPOLITANĂ SF. DUMITRU cu Părculețul SF. DUMITRU, Bul. ȘTIRBEI VODĂ, SALA POLIVALENTĂ, STADIONUL ION OBLEMENCO și STADIONUL DE ATLETISM. Revenirea pe traseul Bul. Știrbei Vodă, Liceul BUZEȘTI, POȘTĂ, Str. UNIRII, Hotel MINERVA, FILARMONICA OLTENIA și PIAȚA PREFECTURII.
👣🚶‍TRASEUL#4(3,6Km, Fig4): Piața PREFECTURII, Str UNIRII, FILARMONICA OLTENIA, HOTEL MINERVA, BISERICA M NTULEASA, UNIVERSITATEA DE MEDICINĂ, PARCUL NICOLAE ROMANESCU cu vizitarea principalelor lui atracții: TEATRUL DE VARĂ, Casa BIBESU, LACUL și DEBARCADERUL (opțional plimbare cu bărcuța ½ ore), PODUL SUSPENDAT, GRĂDINA ZOOLOGICĂ, CASTELUL FERMECAT. Opțional plimbare cu bicicleta, vizitarea VELODROMULUI și HIPODROMULUI. Întoarcerea pe același traseu la Piața MIHAI VITEAZUL.
OBSERVAȚII:
🔵OBIECTIVELE SCRISE CU MAJUSCULE ÎN CELE 4 TRASEE PROPUSE SUNT CELE CARE VOR FACE OBIECTUL PREZENTĂRII TEXT/GHID-AUDIO. În total, pentru traseele luate drept exemplu, vor fi aproxinativ 60 de obiective de ibteres. Acestora li se vir adăuga Muzeul de Artă și cele 3 secții ale Muzeului Olteniei, care voe fi prezebtate și la nivelul sălilor și exponatelor.
🔵Cele 4 muzee și secții de muzee care pot fi vizitate vor fi prezentate la nivelul sălilor și exponatelor.
De asemenea PARCUL ROMANESCU și GRĂDINA BOTANICĂ, vor fi prezentate la nivelul fiecărui obiectiv, aplicația activându-se automat când utilizatorul ajunge în zona lui.
NOTĂ:
🔵În funcție de resursele alocate, aplicația poate fi implementată chiar și pentru un singur traseu, să zicem Traseul#1, urmând a fi completată cu celelalte trasee.
🔵Aplicația va fi versatilă, ușor adaptabilă pentru noi trasee sau în cazul introducerii autocarelor turistice tip HOP-ON HOP-OFF, sau chiar pentru utilizarea în mijloacele de transport în comun dotate cu wi-fi și sistem GPS.
Oricine va urcă la bordul autobuzelor etajate CITY TOUR sau chiar transport în comun se poate conecta gratuit la internet prin reţeaua wi-fi din mijloacele de transport, alege rețeaua wi-fi RAT_Craiova, scanează codul QR de pe spătarul scaunului din față, aplicația sincronizează poziția telefonului cu sistemul GPS al autobuzului.și… la drum. Dar asta e deja altă poveste ! 🙃

CONSIDERAȚII ECONOMICE
🔵Etapele realizării alicației, cât și costurile pot fi împărțite astfel:
-✅Redactarea textelor cu informațiile despre fiecare obiectiv important selectat. Această etapă ar putea fi realizată printr-un parteneriat cu instituții ale orașului cum sunt Muzeul Olteniei, Muzeul de Artă, Universitatea, Filiala Uniunii Arhitecților și altele.
Pentru această etapă se estimează cel mai mic cost, între 3000 și 5000€.
-✅Implementarea formei audio a ghidului și a unor clipuri necesare, ar putea fi realizată în colaborare cu Teatrul Național, Facultățile de limbi străine și firme specializate din domeniul advertising.
Estimăm, în funcție de traseele implementate un cost cuprins între 10000€ și 20000€.
- ✅Implementarea propriu-zisă a softului aplicației și integrarea componentelor text, audio, video poate fi realizată fie în parteneriat cu Catedrele și studenții Facultăților de Calculatoare și Informatică din Craiova, fie prin contract cu o firmă de software specializată.
Pentru această etapă se estimează un cost de aproximativ 25000€.
✅În total rezultă o estimare a costului implementării Aplicației CiTY TOUR -CRAIOVA între 38000€ și 50000€ , în funcție de numărul de trasee implementate în această primă fază.

🔵Aplicația ar putea fi dezvoltată printr-un proiect comun de către instituții din Craiova: Muzeul Olteniei, Muzeul de Artă, Universitatea, Filiala Uniunii Arhitecților în ceea ce privește redactarea conținutului informativ; Teatrul Național în implementarea formei audio a ghidului; Studenții și catedrele Facultăților de Calculatoare și Informatică în ceea ce privește realizarea propriu-zisă a softului aplicației.
🔵Funcție de resursele alocate, aplicația poate fi implementată chiar și pentru un singur traseu, să zicem Traseul#1, urmând a fi completată cu celelalte trasee.

Beneficiarii proiectului

Craiovenii, turiștii, întreprinzătorii și instituțiile culturale.

Localizarea proiectului

Implicarea initiatorului in proiect

Asistență în toate fazele prioectului.

Prin accesarea site-ului nostru sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor, ceea ce ne permite să ne analizăm preferințele și să vă propunem servicii personalizate adaptate nevoilor dumneavoastră.

Modifica setarile