Proiecte realizate prin inițiativă cetățenească

Puncte de colectare selectivă în Zonele Lăpuș, Rovine și Romanești

Aprobat

Categorie
STRATEGIE/PLANIFICARE URBANĂ
Initiator
Petraru Robert
Durata estimata
8 luni
Buget estimat
49.999 euro

Distribuie proiectul

Facebook
Twitter

Descrierea proiectului

Prin prezentul proiect se propune instalarea de module destinate colectării selective în zonele Lăpuș, Rovine și Romanești. Noile normele ale Uniune Europene obligă România să ajungă la un grad de reciclare a deșeurilor municipale de minimum 50% până în 2020. Atingerea țintei prezintă dificultăți foarte mari, în condițiile în care procentul de reciclare este extrem de scăzut în toate orașele din România. România riscă amenzi foarte mari dacă nu va respecta noile norme europene privind reciclarea. De asemenea, locuitorii Municipiului Craiova au nevoie de servicii de salubritate mai bune, astfel încât aspectele de mediu ale orașului nostru să aibă o influență pozitivă asupra calității vieții.

Instalarea a unui număr cât mai mare de module destinate colectării selective reprezintă una dintre pilonii politicilor de mediu care facilitează și încurajarea reciclareai. Deoarece zonele alese, Lăpuș, Rovine și Romanești, au un număr mic de puncte de reciclare selectiv, primăria Craiovei trebuie să instaleze mai multe puncte de colectare selectivă în zonele respective.

Prin urmare proiectul de față propune instalarea de module supraterane închise cu compartimente separate pentru sticlă, plastic și hârtie/carton în fiecare zonă aleasă.

Beneficiarii proiectului

Locuitorii din Zonele Lăpuș, Rovine și Romanești

Localizarea proiectului

Implicarea initiatorului in proiect

Voluntariat

Prin accesarea site-ului nostru sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor, ceea ce ne permite să ne analizăm preferințele și să vă propunem servicii personalizate adaptate nevoilor dumneavoastră.

Modifica setarile