Proiecte realizate prin inițiativă cetățenească

Achizitie aparate masurare nivel zgomot

Aprobat

Categorie
STRATEGIE/PLANIFICARE URBANĂ
Initiator
Gigi Croitoru
Durata estimata
3 luni
Buget estimat
3.000 euro

Distribuie proiectul

Facebook
Twitter

Descrierea proiectului

Ne-am lovit cu totii, si din ce in ce mai des in ultima vreme, de problema zgomotului si deranjarea linistii publice...Desi aceasta problema are, teoretic, o rezolvare (vezi legea 61/1991), autoritatile locale evita sa o puna in practica. Motivul: lipsa instrumentelor necesare pentru constatarea contraventiei, adica sonometrele cu care se poate masura nivelul de zgomot. Autoritatile (Politia, Politia Locala, Primaria, Directia de Sanatate Publica) au o reticenta in a aplica legea (desi toate acestea recunosc si sustin faptul ca deranjarea linistii publice constitue contraventie) deoarece contravenientii pot contesta in instanta (cu sanse mari de reusita) amenzile primite.
Ca atare, sustin un proiect de achizitie a 6 sonometre omologate (cate unul pentru fiecare sectie de politie) deoarece la nivel de localitate exista un singur instrument de acest fel la Directie de Sanatate Publica....dar care este foarte anevoios de folosit, in special noaptea sau in week-end.
Ideal ar fi ca atunci cand suni la Politie sa nu mai existe replica " nu avem ce face, nu avem sonometre"...In felul acesta suni, reclami, vine agentul cu aparatul respectiv, constata contraventia, intocmeste procesul verbal.

Beneficiarii proiectului

Locuitorii orasului Craiova

Localizarea proiectului

Implicarea initiatorului in proiect

Voluntariat

Prin accesarea site-ului nostru sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor, ceea ce ne permite să ne analizăm preferințele și să vă propunem servicii personalizate adaptate nevoilor dumneavoastră.

Modifica setarile