Proiecte realizate prin inițiativă cetățenească

Supraveghere video locuri de joaca pentru copii – 559 VOTURI

Aprobat

Categorie
AMENAJARE SPAŢII PUBLICE
Initiator
Cezar Mihail Dragoescu
Durata estimata
6 luni
Buget estimat
50.000 euro

Distribuie proiectul

Facebook
Twitter

Descrierea proiectului

Siguranta cetateanilor dar mai ales a copiilor ar trebui sa reprezinte prioritatea 0 pentru orice Primarie. Astfel propun Primariei Craiova monitorizarea video non stop a locurilor de joaca destinate copiilor. Ca rezultat am avea 2 avantaje principale:
1. Siguranta copiilor;
2. Cei ce vandalizeaza locurile de joaca pot fi identificati si trasi la raspundere, in felul acesta rata distrugerii acestor locuri va tinde catre 0.
Camerele se vor monta in functie de marimea locului de joaca, de ex: daca locul de joaca este < 200mp ar trebui sa existe 2 camere, intre 200-400mp - intre 2-4 camere iar peste 400mp - maxim 5 camere. Camerele vor trebui sa filmeze si sa inregistreze non stop imagini, iar monitorizarea acestora va cadea in sarcina Politiei Locale ce monitorizeaza in prezent si camerele de supraveghere din parcul Romanescu.

Ca si nivel de costuri un proiect similar realizat de Primaria Iasi a avut un buget de 1 mln Ron pt monitorizarea a 128 locuri de joaca de unde rezulta un cost mediu de 7.800 lei/loc de joaca, ceea ce reprezinta la un buget de 50.000 Eur (approx. 237.500 lei) ca s-ar putea supraveghea video 30 locuri de joaca.

Beneficiarii proiectului

Toti cetatenii insa in special categoriile cele mai vulnerabile in speta varstnicii (bunicii) si copiii (nepotii).

Localizarea proiectului

Implicarea initiatorului in proiect

Voluntariat

Prin accesarea site-ului nostru sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor, ceea ce ne permite să ne analizăm preferințele și să vă propunem servicii personalizate adaptate nevoilor dumneavoastră.

Modifica setarile