Proiecte realizate prin inițiativă cetățenească

Piata Turistica in Craiova. Un proiect care va personaliza orașul Craiova, capitala Olteniei

Respins

Buget insuficient. Sunt necesare fonduri suplimentare celor estimate

Categorie
AMENAJARE SPAŢII PUBLICE
Initiator
Mirela Coman
Durata estimata
24 luni
Buget estimat
20.000 euro

Distribuie proiectul

Facebook
Twitter

Descrierea proiectului

Hala Măcelarilor construită în 1872 realizată de antrepenorul francez Alfred Godillot a fost martora celor două războaie mondiale și a celor mai importante momente din viața Craiovei. Această bijuterie inspirată de Halele Baltard din Paris este astăzi monument istoric. Alfred Godillot a construit și halele din Piața Unirii – București. În București aceste hale nu mai există.
Hala a fost mutată din Piata Marșeu în Piața Centrală amenajată pe Calea București. Acest monument istoric trebuie să-și recapete strălucirea de altădată și să fie integrat într-o Piață Turistică. Un proiect care va personaliza orașul Craiova, capitala Olteniei.
Am inițiat un proiect on-line pe blogul meu, care sper să prindă viață în off-line. Mi-am propus să arăt ce are Craiova și nu gasesti în altă parte. Să ne inspirăm din povești mai puțin cunoscute și să oferim experiențe noi bazate pe autenticitatea și originalitatea acestor locuri. Un proiect care personalizează orașul și creează conexiuni între generații.

Hala Măcelarilor construită de Alfred Godillot reprezintă legătura orașului cu trecutul și este mijlocul de a atrage tinerii să prețuiasca patrimoniul. Procedee străvechi de coacere a pâinii, de preparare a mâncării, de păstrare și combinare a alimentelor, atmosfera de autenticitate din acele vremuri, acest farmec aparte s-a păstrat până astăzi.

Tradițiile trebuie să fie păstrate și integrate într-o lume modernă. Hala Măcelarilor construită în 1872 realizata de antrepenorul francez Alfred Godillot trebuie să-și recapete strălucirea de altădată și să fie integrat într-o Piață Turistică. În present în România nu exista o Piață Turistică. În județul Dolj trăiesc cehi, italieni, slovaci, greci și alte etnii. Se pot promova gastronomiile altor țări și prezenta trasee culturale.
Un spațiu modern care va promova autenticitatea locurilor va atrage interesul turiștilor, artiștilor invitați la Festivalul Shakespeare, managerilor de la companiile străine care locuiesc în Craiova și al locuitorilor.
Este prilejul să invităm turiștii să ne cunoască, să ia masa la noi „acasă”, să promovăm branduri românești din zona istorică Oltenia (gastronomie, vinuri, ceramică, port tradițional).Vor fi organizate evenimente, colaborări cu parteneri străini, programe de networking cultural.
Acest spațiu modern amenajat ținând cont de trecut poate fi realizat doar de autoritățile locale alaturi de Muzeul Olteniei, specialiști și un public cât mai larg.

Beneficiarii proiectului

Locuitorii Craiovei, turiști, artiști invitați la Festivalul Shakespeare, managerii companiilor străine care locuiesc în Craiova, Muzeul Olteniei si alti specialisti cu care vor colabora, Ambasada Frantei care trebuie sa fie implicata ( Hala Măcelarilor construită în 1872 realizată de antrepenorul francez Alfred Godillot inspirată de Halele Baltard din Paris este astăzi monument istoric. Alfred Godillot a construit și halele din Piața Unirii – București. În București aceste hale nu mai există) si alte ambasade, asociatiile care promoveaza traditiile din judetele Valcea, Mehedinti, Gorj, intreaga Oltenie.

Localizarea proiectului

Implicarea initiatorului in proiect

Bugetul pe care l-am trecut nu este real. A fost in functie de valoarea pe care am putut sa o tastez. Hala Macelarilor este monument istoric, vor fi necesare aprobari de la Ministerul Culturii, colaborari cu arhitecti si alti specialisti. Imi doresc de mult acest proiect in Craiova. O piata turistica nu exista in prezent in Romania. Renovarea Halei este un prim pas. Realizarea unei Piete Turistice va fi la fel de provocator. Eu ma voi implica si voi colabora cu toti partenerii, voi promova proiectul in on-line si off-line. Sa povestim despre Craiova, sa ducem vestea.

Prin accesarea site-ului nostru sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor, ceea ce ne permite să ne analizăm preferințele și să vă propunem servicii personalizate adaptate nevoilor dumneavoastră.

Modifica setarile