Proiecte realizate prin inițiativă cetățenească

Amenajarea sensului giratoriu de la liceul Carol I pentru îmbunătățirea circulație și armonizarea cu stilul arhitectonic din zonă

Respins

Soluția propusă contravinereglementărilor privind sistematizarea circulației

Categorie
AMENAJARE SPAŢII PUBLICE
Initiator
Emil Marian GRIGORE
Durata estimata
12 luni
Buget estimat
30.000 euro

Distribuie proiectul

Facebook
Twitter

Descrierea proiectului

SCOPUL PROIECTULUI
🔵Micșorarea diametrului sensului giratoriu în scopul îmbunătătirii circulației.
🔵Modificarea soclului statuii Regelui CAROL I, în scopul armonizării cu stilul arhitecturii vechi din zonă.
DESCRIEREA CERINȚELOR
🔵Unul dintre motivele fluidității scăzute a circulației în zona sensului giratoriu de la Liceul CAROL I în marea majoritate a timpului, este și supradimensionarea acestuia.
🔵În prezent diametrul sensului giratoriu este de 11m. Redesenarea și refacerea și sensului giratoriu prin reducerea diametrului de la 11m la 6m ar da posibilitatea creării unei benzi suplimentare în jurul sensului giratoriu și fluidizarea circulației.
NOTA1: Măsura ar putea fi urmată de introducerea unei benzi de circulație suplimentare pe Str. Ion Maiorescu pe porțiunea dintre sensul giratoriu și intersecția cu Str. Matei Basarab din dreptul ISJ, prin desființarea celor aproximativ 30 de locuri de parcare aflate pe partea dreaptă; o primă măsură ar fi introducerea parcării cu plată pentru aceste locuri.
S-ar creea astfel condiții pentru încurajarea transportului public în zona centrală, pe străzile Popa Șapcă și A.I.Cuza, limitarea utilizării autoturismelor în zona ultracentrală, pentru un oraș mai prietenos cu mediul și circulația pietonală.

🔵Concomitent fi refăcut și soclul statuii Regelui Carol I pentru armonizarea întregului monument cu stilul arhitecturii vechi a zonei, dominat de clădirile Liceului Carol I, bisericii Sf. Treime-Barbu Știrbei, Liceului Elena Cuza și a celelalte din centru.
Forma și stilul noului soclu al statuii Regelui Carol I va putea fi inspirat de acela al monumentului Domnitorului Barbu Știrbei, care dealtfel se află în imediata apropiere și e primul în ordine istorică (1918) și cel mai frumos monument public al Craiovei. O altă sursă de inspirație ar putea fi superbul Monument al Independenței, aflat odinioară în apropierea intrării parcului Romanescu, ale cărui imagini se mai păstrează, deși, în mod barbar, a fost distrus și a dispărut după 1947.
🔵Înălțimea soclului și orientarea statuii vor rămâne neschimbate, ele fiind în acord cu perspectiva zonală.
NOTA 2: Va fi organizat un concurs de proiecte pentru noul soclu. Între cerințele concursului, opțional, poate fi introdusă proiectarea unor basoreliefuri din bronz, în stilul celor 2 monumente menționate mai sus.

IMPLEMENTARE PROIECT
Fazele implementării proiectului vor fi următoarele:
-proiectarea noului sens giratoriu și a marcajelor rutiere din zonă;
-organizarea unui concurs de proiecte pentru noul soclu al statuii și alegerea variantei câștigătoare;
-alegerea executantului proiectului tehnic și al constructorului care va realiza lucrările.

CONSIDERAȚII ECONOMICE
Costurile implementării sunt împărțite pe 3 componente:
🔵Costuri de proiectare, împărțite astfel:
-Costuri pentru organizarea concursului de soluții arhitectonice a soclului;
-Costuri pentru realizarea proiectului tehnic al monumentului.
-Costuri pentru proiectarea noului sens giratoriu și noilor marcaje în zonă.
Costurile pentru aceste 3 activități aferente fazei de proiectate sunt estimate la maximum 10000€.
În cazul alegerii variantei de realizare și a unor basoreliefuri de bronz (vezi NOTA 2), aceste costul va putea crește de la 10000€ la 20000€, funcție de numărul, valoarea artistică și complexitatea basoreliefurilor.
🔵Costuri pentru dezactivarea vechiului soclu, construcția noului soclu și amplasarea statuii.
Costurile activităților fazei de construcție sunt estimate de asemenea la 10000€ iar durata acestei faze poate fi de la 4 la 6 săptămâni.
🔵Costul total al implementării proiectului ar urma să fie cuprins între 20000€ și 30000€, în funcție de complexitatea și valoarea artistică a soclului statuii.

Beneficiarii proiectului

Toți craiovenii și turiștii.
Participanții la traficul auto.

Localizarea proiectului

Implicarea initiatorului in proiect

Participare la toate fazele, în special cea de proiectare.

Prin accesarea site-ului nostru sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor, ceea ce ne permite să ne analizăm preferințele și să vă propunem servicii personalizate adaptate nevoilor dumneavoastră.

Modifica setarile